Sandy vanop de fiets

De impact van Sandy op New York wordt steeds duidelijker. Met duizenden nog steeds zonder elektriciteit en een nijpende tekort aan huisvesting domineert de nasleep van de orkaan nog steeds het nieuws in de Verenigde Staten. Met de presidentsverkiezingen achter de rug, komt het herstel terug op de voorgrond. Toch bleven de beelden die Sandy typeren vaak beperkt tot afgebroken kraan en weggespoelde pier. Nu de storm is gaan liggen, komen er echter meer en meer interessante documentaires online die de ernst van de situatie beter weerspiegelen.

Een van die documentaires werd gedraaid door Casey Neistat. Een naam die je misschien niet veel zegt en toch is de kans bijzonder groot dat je hem al aan het werk zeg. Hij is namelijk maker en hoofdrolspeler in ‘Bike Lanes’, een van de meeste virale video’s van 2011. Tijdens de eerste uren van de storm trok hij samen met wat vrienden de straat op. Niet te voet of met de auto, maar op de fiets! En dat leverde een reeks indrukwekkende beelden op die de schade pas echt belichten.

[vimeo 52640864 w=640 h=360]

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3248   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift