Van Food Inc. naar duurzaam

Eén van de markanste getuigenissen in de ophefmakende documentaire ‘Food Inc.’ kwam er van Carole Morison. Als leverancier van Perdue, één van de grootste Amerikaanse kippenproducenten, stond zij onder grote druk om een industriële aanpak te adopteren voor haar boerderij.

Carole kon de leefomstandigheden van haar kippen niet meer aanzien en besloot te getuigen voor ‘Food Inc.’. Daardoor verloor ze kort na het interview haar contract met Perdue. Drie jaren door de woestijn leverde het haar op, maar de liefde voor het vak bracht haar terug naar de landbouw.

Nu onderhoudt ze samen met haar man een duurzame kippenstal. Op grootmoeders wijze of om het met de woorden van Carole te zeggen ‘Back to the Future’. Geniet van haar getuigenis in onderstaande video en je kan haar verhaal ook op de voet volgen via haar blog.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift