We moeten vechten tegen de klimaat zombies!

We moeten vechten tegen de klimaat zombies! Om de haverklap verschijnen er nieuwe berichten over de huidige en toekomstige problemen rond de klimaatopwarming. Mensen geraken afgestompt en reageren niet of nauwelijks nog op de berichten. Het is een ver van ons bed show, juist omdat wij er op dit moment weinig van merken.

In andere gebieden op onze aardbol, is deze klimaatopwarming echter zeer reëel en ondervinden mensen al de gevolgen van de opwarming. Omdat we voor de grote uitdaging staan om de komende jaren de trend van een steeds warmere aarde halt toe te roepen, moet er iets aan de publieke opinie gedaan worden.

Want het is gemakkelijk om zonnepanelen te leggen, een spaarlamp in te draaien of een hybride wagen te kopen. Dit zijn echter allemaal kleine ingrepen die niet veel zoden aan de dijk zetten. Het wordt stilaan tijd voor enkele grote, belangrijke stappen.

Om deze te kunnen nemen moet de publieke opinie hier echter volledig achter staan, en dit is momenteel nog absoluut niet zo.

Klimaat Zombies

Eén reden hiervoor zijn volgens Marshall Shepherd de klimaat zombies. Dit zijn verschillende theorieën en onderzoeken die vaak aangehaald worden in blogs, kranten en magazines maar ondertussen al hopeloos zijn achterhaald door nieuw onderzoek. Enkele voorbeelden zijn_

  • de opwarming wordt veroorzaakt door de zon
  • er is geen opwarming meer sinds 1998
  • klimaatopwarming is volledig normaal

In een boeiende TED-presentatie geeft Marshall een antwoord op al deze zombie-theorieën en geeft ook de manier aan waarop we het bewustzijn van de mensen in de straat kunnen verhogen. Want zolang de meerderheid van de mensen niet op 1 lijn staat met de noodzakelijke veranderingen, zal er niets gebeuren.

http://youtu.be/O019WPJ2Kjs

 

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.