Zes Amerikaanse steden kiezen voluit voor de fiets

Zes Amerikaanse grootsteden (San Francisco, Memphis, Chicago, Portland, Austin & Washington, D.C.) starten een nieuw intervisieproject, Green Lane Project. De doelstelling is duidelijk_ Van de stad een veilige omgeving maken voor alle weggebruikers. Belangrijk onderdeel daarin zijn de zogenaamde ‘Green Lanes’ of afgescheide fiets- en wandelstroken.

De zes focussteden gaan in de komende twee jaar intensief op zoek naar tips & best practices. Zo wisselen geregeld informatie uit en brengen ze een bezoek aan elkaars succesvolle projecten. Daarnaast delen ze ook de bevindingen in een open rapport voor alle andere geïnteresseerde steden wereldwijd. Heel concreet vertaalt het samenwerkingsverbond zich naar vier doelen_

  1. Oplijsten en bekendmaken van nieuwe stadsprojecten.
  2. De impact begrijpen.
  3. Het identificeren en aanpakken van hindernissen
  4. Nationaal kennis verzamelen en uitwisselen.

Het hele project werd geïnspireerd door het werk van NACTO en hun ‘Urban Bikeway Design Guide’. Een online gids met een breed overzicht van projecten en initiatieven die steden kunnen inzetten om hun stad fietsvriendelijker te maken. Meer over het project kom je te weten via de Green Lane Blog of via onderstaand filmpje.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift