Zoekmotor Ecosia plant miljoen bomen

ecosia-treeplanting

Soms kan het leven toch simpel zijn_ als je de zoekmotor Ecosia gebruikt in plaats van Google, plant je bomen in de Amazone. Ecosia geeft de garantie 80% van al haar winsten te investeren in het planten van bomen. Je ziet ook meteen hoeveel bomen je zelf hebt meegefinancierd door met Ecosia te zoeken. Voor wie het maar moeilijk kan geloven, geeft Ecosia zo veel en zo transparant mogelijk informatie (check ook hun blog). Ecosia is ook een B Corporation, net als Patagonia.

2,052,059€ donated for the environment Between December 2009 and August 2013 Ecosia supported a rainforest project run by WWF with a total of 1,271,557€. As of August 2013, we began donating to the Plant a Billion Trees program, for which we have already generated 780,502€ to help plant1,006,848 trees. Our total contribution to the environment to date is 2,052,059€.

Nu is het web niet altijd even groen. Greenpeace USA heeft daarover een interessant rapport ’‘Clicking Clean_ How Companies are Creating the Green Internet” (pdf). Cynisch dat net een bedrijf met de naam Amazon, één van de allergrootsten, het slechtste scoort als het op duurzaamheid aankomt.

https://www.youtube.com/watch?v=_pYKJYb5BLE

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift