Zonne-energie in het straatbeeld

New York heeft sinds kort een nieuwe toevoeging tot zijn ‘city landscape’. De eerste van 25 slanke electriciteitspalen die openbloeien in drie zonnepanelen, werd pas gelanceerd in Brooklyn. Deze designpalen zorgen voor toegankelijke laadpunten voor GSM’s en smartphones. Drie organisaties, AT&T, Goal Zero en designer Pensa, ontwikkelden samen de zogenaamde Street Charge Stations.

De oplaadpunten zijn voorzien van iPhone en USB aansluitingen zodat de meeste moderne toestellen compatibel zijn. Verder zijn ze voorzien van een batterij zodat ze ook ‘s nachts werken. In vier uur zijn deze volledig herladen. Bovendien zijn de stations zo ontworpen dat ze — indien nodig — snel kunnen verhuisd worden naar een efficiëntere plaats en op termijn kunnen ze gebruikt worden als straatverlichting en lokale Wi-Fi hotspot. Met orkaan Sandy nog vers in het geheugen, spelen de makers ook in op andere bekommernissen. Gezien elk Street Charge Station volledig zelfvoorzienend is, kunnen ze in geval van een blackout voor cruciale energie zorgen in de stad. Voorlopig is het nog wachten voor de eerste Street Chargers in ons straatbeeld opduiken.

Street-Charge2

Street-Charge3

Street-Charge4

Foto’s: Goal Zero

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.