Zonne-energiesector lanceert tegenoffensief

stroom-van-eigen-kweek-1

Na veelbelovende cijfers in 2011 kende de installatie van zonnepanelen een serieuze terugval in Vlaanderen. Geen goed nieuws als je weet dat zonne-energie een cruciale poot in de omschakeling naar 100% hernieuwbare energie. Vooral de communicatie omtrent financiële steun vanuit de overheid zorgde in Vlaanderen voor een grote onzekerheid. De daling van het aantal installaties in 2012 was dan ook geen verrassing en ook de start van 2013 is geenszins veelbelovend.

Toch valt er ook goed nieuws te rapen. Zo meldt de sectorvereniging PV Vlaanderen dat er “sinds januari 2013 een nieuw steunsysteem voor hernieuwbare energie werd geactiveerd. Nu wordt zesmaandelijks de steun herzien in functie van de kostprijs van een installatie, wat alvast voor een grotere duidelijkheid zorgt.”

Daarom lanceerde PV Vlaanderen nu de campagne “Stroom van eigen Kweek”. Zo wil de sector de installatie van zonnepanelen stimuleren. Ook Minister Freya Van den Bossche sprak al haar steun uit voor dit initiatief_ “Ik ben blij dat sector zelf investeert in deze positieve campagne om mensen te stimuleren om terug in PV te investeren, en met recht en reden, want een investering in zonnepanelen levert in de nieuwe steunregeling nog altijd een financieel rendement op van 5%.”

Bij de campagne hoort uiteraard ook een nieuwe website (www.stroomvaneigenkweek.be), een spot op de radio en een promotiefilmpje.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2938   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift