Tesla wil concurrentie mee laten genieten van snelle laadtechologie

Tesla, de eigenzinnige en succesvolle fabrikant van elektrische auto’s, overweegt om een belangrijk patent rond snelle oplaadtechnologie vrij beschikbaar te maken voor andere fabrikanten. Tesla hoopt zo de ontwikkeling van de hele sector te versnellen.

  • CC Windell Oskay Tesla wil concurrentie mee laten genieten van snelle laadtechologie CC Windell Oskay

Tesla ontwikkelde met de zogenaamde Supercharger-technologie een belangrijke doorbraak voor de elektrische auto. De technologie maakt het mogelijk een wagen in een half uur zo op te laden dat hij meer dan 270 kilometer kan rijden.

Elon Musk, de bekende oprichter en ceo van Tesla, speelt nu met het idee om het patent vrij te geven zodat ook andere fabrikanten er kosteloos geburik van kunnen maken. Begin juni  zei Musk in een interview op BBC al dat hij wilde nadenken over hoe kan vermijden dat technologische barrières de de komst van elektrische wagens vertragen. “We willen geen pad door de jungle vrijmaken om er daarna landmijnen op te leggen”, zei hij.

Gisteren verduidelijkte hij die uitspraak bij de lancering in Groot-Brittannië van het nieuwe Model S, en zei hij expliciet te overwegen om de supercharger-technologie vrij te geven. Het is nog onduidelijk in welke mate andere fabrikanten geïnteresseerd zijn in het patent of overwegen om de technologie toe te passen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.