Abu Dhabi maakt borstvoeding verplicht

De Federale Nationale Raad in Abu Dhabi verplicht jonge moeders voortaan om hun kinderen borstvoeding te geven tot ze twee jaar oud zijn. De bepaling staat in een nieuwe wet rond kinderrechten.

Volgens de Islam hebben alle kinderen recht op borstvoeding tot de leeftijd van twee jaar. Die bepaling is nu overgenomen in de nieuwe kinderrechtenwet in het land.

De reacties zijn verdeeld. Voorstanders wijzen op de voordelen voor de volksgezondheid. Ook het milieu vaart er wel bij, omdat er geen poedermelk hoeft gemaakt te worden op basis van koeienmelk of soja.

Vrouwenrechten

Maar er zijn ook bedenkingen, onder meer over de gevolgen voor de rechten van de vrouw. Tegenstanders vrezen dat mannen hun vrouwen voor het gerecht kunnen dagen als ze geen borstvoeding willen of kunnen geven.

Bovendien sneuvelde een bepaling die bedrijven verplicht om in speciale faciliteiten te voorzien voor jonge moeders die borstvoeding moeten geven. Zo dreigt het voor vrouwen erg moeilijk te worden om werk met jonge kinderen te combineren.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 2925   proMO*’s steunen ons vandaag al. We hopen 2021 te kunnen starten met 3000 proMO*‘s, word jij er één van?

Word proMO* of Doe een gift