Abu Dhabi maakt borstvoeding verplicht

De Federale Nationale Raad in Abu Dhabi verplicht jonge moeders voortaan om hun kinderen borstvoeding te geven tot ze twee jaar oud zijn. De bepaling staat in een nieuwe wet rond kinderrechten.

Volgens de Islam hebben alle kinderen recht op borstvoeding tot de leeftijd van twee jaar. Die bepaling is nu overgenomen in de nieuwe kinderrechtenwet in het land.

De reacties zijn verdeeld. Voorstanders wijzen op de voordelen voor de volksgezondheid. Ook het milieu vaart er wel bij, omdat er geen poedermelk hoeft gemaakt te worden op basis van koeienmelk of soja.

Vrouwenrechten

Maar er zijn ook bedenkingen, onder meer over de gevolgen voor de rechten van de vrouw. Tegenstanders vrezen dat mannen hun vrouwen voor het gerecht kunnen dagen als ze geen borstvoeding willen of kunnen geven.

Bovendien sneuvelde een bepaling die bedrijven verplicht om in speciale faciliteiten te voorzien voor jonge moeders die borstvoeding moeten geven. Zo dreigt het voor vrouwen erg moeilijk te worden om werk met jonge kinderen te combineren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.