MO*auteurs

MO*redactie

De redactie van MO* vormt het hart van MO.be. De specialisaties van de leden van deze kleine ploeg vullen elkaar thematische en geografisch perfect aan.

Hoofdredacteur MO*

Jago Kosolosky (28) staat vanaf 1 augustus 2020 aan het hoofd van MO* en MO.be. Hij volgde Gie Goris op, hoofdredacteur van MO* van bij het ontstaan van de publicatie in 2003.

West- en zuidelijk Afrika, veiligheid & georganiseerde misdaad

Arne volgt voor MO* de regio Afrika met een speciale focus op veiligheid, georganiseerde misdaad en grondstoffen.

Contact: arne.gillis@mo.be

Redacteur Azië

Gie Goris was van december 1990 tot september 2020 voltijds actief in de mondiale journalistiek, eerst als hoofdredacteur van Wereldwijd (1990-2002), daarna als hoofdredacteur van MO* (2003-juli 20

Globalisering, wereldpolitiek, Oost-Azië

John Vandaele bericht over de sociale, ecologische, economische en bestuurlijke aspecten van globalisering.

Europese Unie en Oost-Europa

Pieter Stockmans volgt het mondiale optreden van de Europese Unie, het Europese vluchtelingenbeleid, de evoluties in Midden-Europa en de regio ten oosten van de EU.

Diversiteit en Noord-Afrika

Samira Bendadi schrijft voor MO* over minderheden en migratie in de samenleving en de regio Noord-Afrika.

Contact: samira.bendadi@mo.be

Midden-Oosten & migratie

Tine is journalist bij MO* en focust op het woelige Midden-Oosten en Turkije. Daarnaast volgt ze asiel en migratie in Vlaanderen op. 

Klimaat en sociaalecologische transitie

Tine Hens is historica, journaliste en auteur van Het klein verzet (Epo, 2015), het verhaal van mensen die van Griekenland tot Denemarken in hun eigen wijk of stad, of met hun eigen b

Webcoördinator

Charis coördineert MO.be. Ze heeft een master Geschiedenis (UA) en Conflict & Development (Ugent) en studeert Arabisch in avondschool.

Webredacteur

Kilian werkt als webredacteur voor de website van MO* en houdt mee een oogje in het zeil om de website op technisch en inhoudelijk vlak draaiende te houden.

Communicatieverantwoordelijke & redactiesecretaris

Jan Buelinckx werkt bij MO* als communicatieverantwoordelijke en redactiesecretaris.

Eindredactie

Lieve is eindredactrice voor MO.be en het driemaandelijkse MO*magazine. Als kind las ze al de teksten op de melkverpakking en corrigeerde ze de spelfouten op de kattebelletjes van haar mama.

MO*columnisten

De diverse ploeg MO*columnisten kijkt met een scherpe blik vanuit verrassende perspectieven naar de actualiteit en onze maatschappij.

MO*ontwikkelaars

De MO*ontwikkelaars zijn academici en experts met bewezen competentie die duiding geven bij en commentaar op ontwikkelingssamenwerking.