Amerikaanse delegatie wil gesprekken met Cuba

Na een vijf dagen durend bezoek aan Cuba, inclusief ontmoetingen met zowel Raúl als Fidel Castro, roepen zeven Democratische leden van het Amerikaanse Congres op om de dialoog met Cuba opnieuw op te starten.
“Onze belangrijkste boodschap aan ons eigen land is: laten we nu praten met Cuba, de tijd is gekomen”, zei Barbara Lee, die de missie van volksvertegenwoordigers naar Cuba aanvoerde. De congresleden hadden tijdens hun bezoek een vier uur durend gesprek met president Raúl Castro. “Het was een erg goed gesprek, erg open. We hadden het over een groot aantal zaken”, zegt Lee. “We zijn er allemaal van overtuigd dat Castro voorstander is van normale betrekkingen en een einde van het embargo, omdat dat beide landen ten goede zou komen.”

In Cuba vaardigde de overheid een verklaring uit waarin ze stelt dat een aantal thema’s besproken zijn, “met nadruk op de mogelijke toekomstige evolutie in de bilaterale relaties en economische betrekkingen na de komst van en nieuwe Amerikaanse regering.”

De delegatie bestond naast Lee uit haar collega-volksvertegenwoordigers Laura Richardson, Mel Watt, Bobby Rush, Emanuel Cleaver, Marcia Fudge en Mike Honda. Ze maken stuk voor stuk deel uit van belangrijke commissies in het Huis van Afgevaardigden.

We zijn er allemaal van overtuigd dat Castro voorstander is van normale betrekkingen en een einde van het embargo, omdat dat beide landen ten goede zou komen.
FidelLee en haar collega’s hadden ook een ontmoeting met de voormalige Cubaanse president Fidel Castro. Volgens Richardson sprak Castro, net als de Amerikaanse president Obama over het “omslaan van een bladzijde” in de betrekkingen tussen de VS en Cuba. Richardson vertelde hoe de ex-president haar recht in de ogen keek en vroeg “Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we president Obama helpen?”

De delegatie wil nu werken aan een rapport voor de Amerikaanse president en het ministerie van Buitenlandse Zaken met een stand van zaken en aanbevelingen. Dat rapport moet er nog komen voor de Vijfde Top van de Amerika’s die van 17 tot 19 april gehouden wordt in Trinidad en Tobago.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.