Bahrein arresteert sportlui

De Bahreinse voetbalgod Al’a Hubail heeft zijn deelname aan de protesten duur betaald. Hij is samen met zijn broer opgepakt, en net als tweehonderd andere sportlui geschorst nadat zijn deelname aan de protesten op de staatszender werd getoond.

Al de geschorste sportlui behoren tot de Sjiitische meerderheid in het land. A’ala en Mohammed Hubail, de sterren van het nationale elftal, werden gearresteerd tijdens een training van hun club al-Ahli, nadat beelden waren uitgelekt waarin de twee deelnamen aan een betoging voor meer democratie. Op de Bahreinse staatszender werden ze “losgeslagen hyena’s” genoemd.  

A’ala Hubail, de grootste doelpuntenmaker op de Aziatische Cup van 2004, werkte als verpleger tijdens de protesten. Na de uitzending van de beelden werden nog tientallen andere sportlui geschorst, waaronder de FIFA-scheidsrechter Jaffar Alkhabaz en voetballer Mohammed Sayed Adnan. Ook belangrijke basketbal-, volleybal- en handbalspelers mogen niet langer deelnemen aan de compititie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2851   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift