Brazilië en India werken samen aan gezondheidszorg

De Braziliaanse minister van Gezondheid José Gomes Temporão heeft in India zijn collega Anbumani Ramadoss ontmoet. Bedoeling is om de samenwerking tussen de twee landen in de gezondheidszorg te versterken.
Het belangrijkste doel van de samenwerking is de productie van geneesmiddelen. Daarnaast willen de ministers gezamenlijke kennis gebruiken bij onderzoek en investeringen in de sector stimuleren.

Zuid-Zuid


Volgens de secretaris van het Braziliaanse ministerie van Gezondheid, Reinaldo Guimarães, was de ontmoeting positief. Hij wees erop dat het de eerste reis naar India was die een Braziliaanse minister van Gezondheid ooit ondernam om te discussiëren over de farmaceutische industrie.
Hij zei ook dat de ontmoeting de bedoeling heeft ‘de Zuid-Zuid samenwerking’ te versterken en een partnerschap uit te bouwen op basis van ‘een symmetrische relatie’. Dit in tegenstelling tot de relatie ‘tussen Noord en Zuid’. Volgens Guimarães is er sterke gelijkenis tussen Brazilië en India omdat het ‘twee landen zijn die nu economisch opkomen en vandaag invloed uitoefenen op de internationale organisaties’.
Met het bezoek wil Brazilië de import van technologie voor de farmaceutische industrie en directe investeringen van Braziliaanse bedrijven in India vergemakkelijken. De Indiase minister van Gezondheid Ramadoss wil de relaties vooral versterken op het vlak van onderzoek en de productie van medicijnen. Daarnaast wil hij een andere levensstijl stimuleren door traditionele medicijnen op basis van bijvoorbeeld yoga. 

Zuid-Afrika


Woensdag staat er een samenkomst op het programma van Ramadoss en Gomes Temporão met de Zuid-Afrikaanse minister van Gezondheid Manto Tshabalala-Msimang. Samen gaan zij een evaluatie maken van de eerder overeengekomen akkoorden over onderzoek, productie en export van generische geneesmiddelen.
De contacten tussen Brazilië en India zijn niet nieuw. In maart reisde de Braziliaanse minister van Handel, Miguel Jorge, nog naar New Delhi om uitwisselingen tussen India en Brazilië te stimuleren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2831   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur