Deepwater Horizon kostte BP al 42,7 miljard

De kosten van de ramp met de Deepwater Horizon in de Golf van Mexico stijgen nog eens met 200 miljoen dollar. De hele rekening klokt nu al af op 42,7 miljard dollar, maar het eindbedrag kan nog veel hoger worden.

  • US Coast Guard De ramp met de Deepwater Horizon kostte elf werknemers het leven, en leidde tot enorme schade aan het milieu en kustbewoners in de Golf van Mexico. US Coast Guard

BP wacht nog op een uitspraak van het Amerikaanse gerecht, dat moet oordelen of de ramp het gevolg is van grove nalatigheid van het bedrijf. Die uitspraak kan een verschil van nog eens 20 miljard dollar betekenen.

Dalende marges en dure verkenningsboringen duwden de resultaten van BP nog verder naar beneden. De winst daalde daardoor van 17,1 miljard dollar in 2012 naar 13,4 miljard dit jaar.

Verantwoordelijk

De ramp, die het leven kostte aan elf werknemers en een enorme tol eiste van het milieu en de kustbewoners in de Golf van Mexico, blijft een schaduw werpen over BP.

Vorige week nog liet het Amerikaanse ministerie van Justitie weten dat het zich verzet tegen nieuwe contracten voor de oliemaatschappij in de Golf van Mexico. BP heeft nog niet kunnen bewijzen dat het een “verantwoordelijk” bedrijf is, zegt de Amerikaanse justitie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.