Grote manifestatie in Brussel in aanloop naar klimaattop

Twee dagen voor de start van de historische klimaattop in Kopenhagen brengt de Klimaatcoalitie duizenden mensen op de been in Brussel.
  • Creative Commons-licentie by BondBeterLeefmilieu De Klimaatcoalitie bestaat uit meer dan zeventig verenigingen uit de meest diverse sectoren. Creative Commons-licentie by BondBeterLeefmilieu
De organisaties uit het middenveld willen de politiek op zaterdag 5 december een duidelijk signaal geven: Kopenhagen moet slagen.
De mars vindt plaats in de Europese wijk in Brussel en start om 14 uur op het Luxemburgplein. De manifestatie eindigt tussen het Schumanplein en het Jubelpark. Ondermeer klimaatwetenschapper Jean-Pascal Van Ypersele (IPCC) en de weervrouwen Sabine Hagedooren (VRT) en Jill Peeters (VTM) zullen meestappen.
De Klimaatcoalitie bestaat uit meer dan zeventig verenigingen uit de meest diverse sectoren: gaande van milieuorganisaties, over de Noord-Zuidbeweging tot de vakbonden.

Praktisch


Wanneer? 5 december 2009, 14.00 uur
Waar? Luxemburgplein, Brussel (Metro Troon / Luxemburgstation)
Kleur van de dag? turkoois, de kleur van het water dat ons tot aan de lippen staat.
Bereikbaarheid? De NMBS biedt een heen- en terugticket vanuit elk Belgisch station aan voor de prijs van 8 €.
Meer info? www.klimaatcoalitie.be.

Eisenpakket


De organisaties die de Klimaatcoalitie vormen vinden dat er op de top in Kopenhagen, die plaatsvindt van 7 tot 18 december, een bindend internationaal akkoord moet gesloten worden om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, en dat de doelstellingen in lijn zijn met de wetenschappelijke bevindingen van het meest recente rapport van het Intergouvernementeel Panel voor Klimaatverandering (IPCC).
De opwarming moet onder de twee graden blijven en vooral de industrielanden moeten de uitstoot verminderen. De industrielanden moeten middelen voor ontwikkelingslanden vrijmaken omwille van de historische verantwoordelijkheid, het akkoord moet eerlijk en sociaal rechtvaardig zijn en moet tot slot dringend in werking treden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.