Hiv en aids alsmaar meer een vrouwenzaak

Vorige week vrijdag vond het symposium ‘Hiv/aids en de impact op vrouwen’ plaats in Antwerpen naar aanleiding van de internationale vrouwendag. De strijd tegen hiv en aids is nog lang niet gestreden. Uit recente cijfers blijkt dat er wereldwijd dagelijks 7.000 nieuw-geïnfecteerden bijkomen. Vooral bij vrouwen is de grote stijging opmerkelijk.

Van de 33,3 miljoen mensen die met hiv leven, zijn ongeveer de helft vrouwen en meisjes. Een van de belangrijkste redenen van de vervrouwelijking van het virus is de schrijnende ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Vrouwen lijden nog altijd meer onder armoede, geweld en het gebrek aan opleiding.

In België is de stijging minder groot: in 2009 zijn er 1.135 Belgen geïnfecteerd geraakt waaronder 383 vrouwen. “Maar we moeten blijven investeren in preventie en antiretrovirale middelen”, aldus Ruth Borms, seksuologe bij Sensoa.

© 2011 – StampMedia – Ella Verschueren en Ellen de Bièvre

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.