Hoe staat België tegenover een nieuw akkoord?

Van 7 tot 18 december vindt in Kopenhagen een klimaattop plaats. Alma De Walsche beantwoordt vandaag de vraag hoe België tegenover een nieuw klimaatakkoord staat.
  • Brecht Goris De laatste week van november raakte bekend dat onze regering naar Kopenhagen trekt met een vrij ambitieus standpunt. Brecht Goris
De laatste week van november raakte bekend dat onze regering naar Kopenhagen trekt met een vrij ambitieus standpunt. Ons land wil dat de rijke landen tegen 2020 hun emissies inperken met 25 tot 40 procent. Dat gaat verder dan het huidige klimaatplan van Europa.
Net op 1 december publiceerde Friends of the Earth Europe een rapport waarin gesteld wordt dat Europa tegen 2020 tot een reductie van 40% zou moeten komen en dat dat ook haalbaar is als we inzetten op alle sectoren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2851   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

  • Latijns-Amerika & ecologie
    Alma De Walsche schrijft over ecologische thema’s, van klimaat- en energiebeleid, over landbouw- en voedsel tot transitie-initiatieven en baanbrekers. Ze volgt al enkele decennia Latijns-Amerika, met een speciale focus op de Andeslanden.