Hoe ver staat het met de doelstellingen uit het Kyoto-protocol?

Van 7 tot 18 december vindt in Kopenhagen een klimaattop plaats. Alma De Walsche beantwoordt in aanloop naar de top enkele veelgestelde vragen. Vandaag: Hoe ver staat het met de doelstellingen uit het Kyoto-protocol?
  • Creative Commons-licentie by Tumanc Men heeft de lat voor het Kyoto-protocol indertijd erg laag gelegd. Creative Commons-licentie by Tumanc
De Kyoto-doelstellingen zullen gehaald worden, zelfs meer dan dat. Dat heeft onder andere te maken met de economische crisis, die gezorgd heeft voor een lagere uitstoot. Bovendien heeft men de lat voor het Kyoto-protocol indertijd erg laag gelegd.
Een ander punt in het Kyoto-protocol is dat een deel van de reducties kan behaald worden door te investeren voor projecten voor schone ontwikkeling in het Zuiden. De tweede grootste vervuilers, China en de Verenigde Staten, zitten bovendien niet bij de ondertekenaars van het Kyoto-protocol.
Morgen: Komt het tot een nieuw akkoord in Kopenhagen?

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

  • Latijns-Amerika & ecologie
    Alma De Walsche schrijft over ecologische thema’s, van klimaat- en energiebeleid, over landbouw- en voedsel tot transitie-initiatieven en baanbrekers. Ze volgt al enkele decennia Latijns-Amerika, met een speciale focus op de Andeslanden.

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.