Klimaatkamp bereidt Kopenhagen voor

Van 3 tot en met 9 augustus organiseren activisten uit Nederland en België een klimaatkamp in de buurt van de Belgisch-Nederlandse grens. Workshops, lezingen en trainingen rond de klimaatcrisis en acties ertegen staan op het programma.
  • World Development Movement (Creative Commons-licentie) In Engeland vindt al enkele jaren een klimaatactiekamp plaats. World Development Movement (Creative Commons-licentie)
In Engeland vindt al enkele jaren een klimaatactiekamp plaats. Afgelopen zomer sloot het kamp af met een massale bestorming van een kolencentrale van E.on., er werd zelfs een vloot van boten ingezet om de kolencentrale te kunnen bereiken.
Het Belgisch-Nederlandse kamp wordt georganiseerd door activisten uit voornamelijk Nederland en België, maar ook de rest van de wereld. Ze hebben de steun van organisaties zoals GroenFront!, JNM, Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid, Friends of the Earth (Be) en EYFA (EU).
In december is de grote VN-klimaattop in Kopenhagen. Massale protesten tijdens deze top zijn momenteel in voorbereiding. De top is een centraal thema tijdens het klimaatactiekamp, dat kadert in de mobilisatie naar Kopenhagen.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3184   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift