Klimaatkamp bereidt Kopenhagen voor

Van 3 tot en met 9 augustus organiseren activisten uit Nederland en België een klimaatkamp in de buurt van de Belgisch-Nederlandse grens. Workshops, lezingen en trainingen rond de klimaatcrisis en acties ertegen staan op het programma.
  • World Development Movement (Creative Commons-licentie) In Engeland vindt al enkele jaren een klimaatactiekamp plaats. World Development Movement (Creative Commons-licentie)
In Engeland vindt al enkele jaren een klimaatactiekamp plaats. Afgelopen zomer sloot het kamp af met een massale bestorming van een kolencentrale van E.on., er werd zelfs een vloot van boten ingezet om de kolencentrale te kunnen bereiken.
Het Belgisch-Nederlandse kamp wordt georganiseerd door activisten uit voornamelijk Nederland en België, maar ook de rest van de wereld. Ze hebben de steun van organisaties zoals GroenFront!, JNM, Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid, Friends of the Earth (Be) en EYFA (EU).
In december is de grote VN-klimaattop in Kopenhagen. Massale protesten tijdens deze top zijn momenteel in voorbereiding. De top is een centraal thema tijdens het klimaatactiekamp, dat kadert in de mobilisatie naar Kopenhagen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.