Komt er een nieuw akkoord in Kopenhagen?

Van 7 tot 18 december vindt in Kopenhagen een klimaattop plaats. Alma De Walsche beantwoordt een reeks veelgestelde vragen. Vandaag: Komt er een nieuw akkoord in Kopenhagen?
  • Alma De Walsche De klimaattop in Poznan eind 2008. Alma De Walsche
De Verenigde Staten zijn op dit moment één van de grote remmende factoren: de stemming over een nieuwe klimaatwet in de Verenigde Staten zit in een impasse omdat het Congres en de Senaat eerst nog een uitspraak moeten doen over de gezondheidszorg. De klimaatwet moet ook nog door de Senaat en dat zal niet gebeuren voor Kopenhagen. President Obama kan dus niet meer doen dan een intentieverklaring.
De kans is heel groot dat we voor een echt akkoord moeten wachten tot 2010, daarin heeft België dan een belangrijke rol te spelen als voorzitter van de Europese Unie. Europa is toch wel een belangrijke voortrekker om het mondiale klimaatbeleid gestalte te geven.
Morgen: Hoe staat België tegenover een nieuw akkoord?

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

  • Latijns-Amerika & ecologie
    Alma De Walsche schrijft over ecologische thema’s, van klimaat- en energiebeleid, over landbouw- en voedsel tot transitie-initiatieven en baanbrekers. Ze volgt al enkele decennia Latijns-Amerika, met een speciale focus op de Andeslanden.

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.