Mexico voert onderzoek naar biobrandstof op

In Mexico is het Nationaal Instituut voor Onderzoek naar Bosbouw, Landbouw en Veelteelt (Inifap) een nieuw onderzoek gestart naar gewassen die biobrandstof kunnen opleveren.

In zijn zoektocht naar grondstoffen voor biobrandstof heeft het instituut in Mexico-stad sinds 2007 al meer dan 100 experimenten uitgevoerd op 27 proefvelden. Uiteindelijk hebben de wetenschappers zich toegespitst op de dennenappel en wonderboon voor de productie van biodiesel en op zoete sorghum, suikerriet en suikerbiet voor de productie van bio-ethanol. De wonderboon, de vrucht van de tropische wonderboom, bevat een giftige olie die bruikbaar is als brandstof.

Die gewassen worden nu verder onderzocht. “We moeten het bio-energetische potentieel evalueren, en variëteiten ontwikkelen met een hoog rendement en een hoge agro-industriële kwaliteit, energie-efficiëntie en duurzaamheid”, zegt Alfredo Zamarripa van het Netwerk voor Onderzoek en Innovatie in

Biobrandstoffen van het Inifap

In 2010 opende het Inifap twee gespecialiseerde laboratoria voor het onderzoek naar biobrandstoffen. Het laboratorium in Colimas onderzoekt onder meer hoe men bio-ethanol als brandstof kan gebruiken zonder corrosie te veroorzaken in de voertuigen.

Mexico heeft de ambitie om de grootste producent van biobrandstof ter wereld te worden. Zo heeft de Mexicaanse regering begin dit jaar een contract met OriginOil getekend, een Amerikaans bedrijf dat biobrandstof uit algen haalt, om de komende vijf jaar 1 procent van alle Mexicaanse vliegtuigbrandstof te produceren. Tegen 2020 wil OriginOil die productie nog twintig keer groter maken.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.