Opnieuw Chinese e-mailadressen gehackt

De accounts van verschillende journalisten, wetenschappers en mensenrechtenactivisten die in of over China berichten, zijn gekraakt. Het incident doet denken aan een gelijkaardige kraak bij Google.
In totaal zijn volgens Yahoo minstens twaalf klanten het slachtoffer geworden van de inbraak. Een van de slachtoffers Kathleen McLaughlin, een freelancejournaliste in Beijing die hoofd is van het Comité voor Mediavrijheid van de Club van Buitenlandcorrespondenten in China (FCCC).

De correspondente kreeg naar eigen zeggen van Yahoo te horen dat haar e-mailaccount grekraakt was. Ze heeft het over nog tien andere leden van de FCCC die ingelicht werden door het internetbedrijf. Zelf is ze kritisch over de karige informatie die ze kreeg. “Yahoo heeft informatie waaruit blijkt dat onze gegevens gezien zijn door een derde. Ze zeggen ons niet welke informatie dat is, hoe ze het ontdekt hebben of wie die onwelkome derde wel mag zijn”, zegt ze. “Ik vind dat onverantwoord, vooral omdat we met gevoelige informatie werken.”

Ook in de officiële reactie op de kraak geeft Yahoo geen details. Het bedrijf zegt dat het de beveiliging en privacy van de gebruikers ter harte neemt en dat ze de nodige acties onderneemt bij een inbraak.

De kraak doet denken aan een gelijkaardige inbraak bij Google enkele maanden geleden. Die vormde de spreekwoordelijke druppel voor de internetgigant, die enkele maanden later al zijn activiteiten verhuisde naar Hongkong.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.