Steun voor klimaatactie groeit weer in VS

Na een dalende trend vorig jaar spreken weer meer Amerikanen hun steun uit voor klimaatmaatregelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Amerikaanse universiteiten.
Onderzoekers van de universiteiten van Yale en George Mason ondervroegen 1204 Amerikanen naar hun mening rond de klimaatverandering en keken hoe hun mening veranderd was tussen januari en nu. Daaruit bleek dat het percentage Amerikanen dat overtuigd is van de klimaatverandering, van 57 naar 61 procent steeg. 53 procent maakt zich er zorgen over en 63 procent vindt het een persoonlijk belangrijk thema, stuk voor stuk hogere percentages dan in januari.
De cijfers lijken te wijzen op een nieuwe trend, nadat eerdere onderzoeken een daling van het klimaatbewustzijn hadden vastgesteld. Eind vorig jaar bleek nog dat het aantal Amerikanen dat zich ernstig zorgen maakt over het klimaat gedaald was van 41 naar 37 procent. En een Gallup-studie in maart wees uit dat bijna de helft van de bevolking de klimaatbezorgdheid overdreven vond.
De olieramp in de Golf van Mexico speelt volgens de onderzoekers een belangrijke rol. Uit het nieuwe onderzoek blijkt ook dat de steun voor olieboringen op zee gedaald is sinds januari van 67 naar 62 procent.
De resultaten komen er op een belangrijk moment. Over enkele dagen beslist de Amerikaanse Senaat over een wetsvoorstel dat het Amerikaanse Milieuagentschap (EPA) moet verbieden om broeikasgassen te reguleren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.