Steun voor klimaatactie groeit weer in VS

Na een dalende trend vorig jaar spreken weer meer Amerikanen hun steun uit voor klimaatmaatregelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Amerikaanse universiteiten.
Onderzoekers van de universiteiten van Yale en George Mason ondervroegen 1204 Amerikanen naar hun mening rond de klimaatverandering en keken hoe hun mening veranderd was tussen januari en nu. Daaruit bleek dat het percentage Amerikanen dat overtuigd is van de klimaatverandering, van 57 naar 61 procent steeg. 53 procent maakt zich er zorgen over en 63 procent vindt het een persoonlijk belangrijk thema, stuk voor stuk hogere percentages dan in januari.
De cijfers lijken te wijzen op een nieuwe trend, nadat eerdere onderzoeken een daling van het klimaatbewustzijn hadden vastgesteld. Eind vorig jaar bleek nog dat het aantal Amerikanen dat zich ernstig zorgen maakt over het klimaat gedaald was van 41 naar 37 procent. En een Gallup-studie in maart wees uit dat bijna de helft van de bevolking de klimaatbezorgdheid overdreven vond.
De olieramp in de Golf van Mexico speelt volgens de onderzoekers een belangrijke rol. Uit het nieuwe onderzoek blijkt ook dat de steun voor olieboringen op zee gedaald is sinds januari van 67 naar 62 procent.
De resultaten komen er op een belangrijk moment. Over enkele dagen beslist de Amerikaanse Senaat over een wetsvoorstel dat het Amerikaanse Milieuagentschap (EPA) moet verbieden om broeikasgassen te reguleren.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift