Succesvol Mano Mundo dankzij zonnig weekend

Tijdens het weekend van 12 en 13 mei ging de 19de editie van het wereldmuziekfestival Mano Mundo door. Het evenement ging, zoals altijd, door op het domein De Schorre in Boom.

  • Nathan De Ruwe Mory Kanté uit Guinee, een van de bekendste zangers en kora-spelers van West-Afrika, speelde zondag op het hoofdpodium van Mano Mundo. Nathan De Ruwe

‘Kies voor klimaat’ was het centrale thema van dit jaar en daarmee probeerde het festival vooral aandacht te trekken naar de huidige klimaatsveranderingen in de wereld. 

Millenniumdoelstelling 7

Het festival richt zich op alle mogelijke leeftijdsgroepen, wat betekent dat er steeds een groot aantal verschillende soorten activiteiten zijn op het festivalterrein. Optredens van muzikanten van over de hele wereld, theater- en circusvoorstellingen, workshops, comedy,…

Veel van deze activiteiten werden dit jaar georganiseerd rond Millenniumdoelstelling 7: ‘Actief werken aan een duurzaam milieu’, maar evengoed gingen ze over interculturaliteit, duurzaamheid en toegankelijkheid: de kernwaarden waar Mano Mundo voor staat.

Kleurrijk en divers

De organisatie was alvast tevreden over de opkomst voor deze editie, zo zegt Doris Schyns van de organisatie: “Vooral zondag zag de weide zwart van het volk. Het valt ook op dat het festival elk jaar kleurrijker en diverser wordt en dat er steeds meer mensen van alle leeftijden zijn.” Voor hen was het festival dus al zeker een succes.

© 2012 — StampMedia — Moira de Graef

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift