Verkoop van orchideeën moet wildplukken tegengaan

De Cubaanse overheid gaat zelf orchideeën op de markt brengen. Op die manier wil ze voorkomen dat de planten in gevaar komen.

De Botanische Orchideeëntuin van Soroa, in de westelijke provincie Artemisa, gaat dit jaar van start met de productie van orchideeën voor commerciële doeleinden. Door de orchideeën te verkopen, wil de overheid voorkomen dat mensen de planten in het wild plukken.

“We hebben al de toestemming om orchideeën en andere sierplanten te produceren en verkopen”, zegt José Lázaro Bocourt, directeur-generaal van de Botanische Orchideeëntuin. De instelling is gespecialiseerd in de bescherming van deze bijzondere planten.

“Telkens als iemand er met een orchidee vandoor gaat, leidt tot een onevenwicht in dat ecosysteem”, zegt Bocourt. Volgens de directeur-generaal staan ook de collecties van de botanische tuin onder druk door deze praktijken.

“Het is onze ambitie om rendabel te worden. Op die manier kunnen we onze belangrijkste doelstelling bereiken: de toegang tot deze planten verruimen zodat het aantal mensen dat ze plukt, daalt.”

Om de verkoop zoveel mogelijk te stimuleren zullen de orchideeën met de twee munteenheden die in het land circuleren betaald kunnen worden, met de nadruk op de Cubaanse peso, de munt die het wijdst verspreid is.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.