MO*columnist
Artino
Van Damas
MO*columnisten

Artino groeide op in de Syrische hoofdstad Damascus, waar hij Communicatie studeerde aan de universiteit. Hij werkte voor internetgigant Apple toen de protesten tegen het regime van Bashar al-Assad uitbraken, in maart 2011. Artino vervoegde de demonstranten en werd twee keer gearresteerd door het regime.

In 2013 werd hij freelance fotograaf voor het internationale persagentschap Reuters. Met zijn camera legde hij vast hoe het leven van de Syrische burgers verslechterde onder de oorlog en de repressie. Hij werkte ook als fotograaf en mensenrechtenactivist voor organisaties zoals Syria Campaign en The Syrian Archive.

Tijdens dat werk raakte hij gewond bij een granaataanval. Na een lange revalidatie ging hij toch weer aan het werk, tot de grond hem te heet onder de voeten werd en hij naar Libanon vluchtte. Omdat hij gewond raakte, kon hij van daaruit als oorlogsslachtoffer en politiek vluchteling hervestiging aanvragen. Zo kwam hij in 2015 naar België. Vandaag werkt hij als beleidsmedewerker voor 11.11.11.

alle artikels van Artino Van Damas

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.