Boer in Senegal
Halewijn
Timmerman
MO*wereldbloggers

Halewijn is 29, boer in Senegal en komt uit België. Hij werd opgenomen als “jongste zoon” in een Senegalese familie, werkt in de buurt van Kaolack en richtte in Senegal mee EFAST op: Entreprise Ferme Agricole Sagna et Timmerman. Hij liep ook stage bij een lokale ngo en deed onderzoek naar microfinanciering.

Op het cv van Halewijn staan een bachelor in het Sociaal-Cultureel Werk, een bachelor-na-bachelor in de Internationale Samenwerking Noord-Zuid en een master in de Vergelijkende en Internationale Politiek. Hij deed in Senegal ook onderzoek naar Generalized trust in de samenleving en verdiepte zich in het Wolof, een taal die hij inmiddels als gastdocent doceert aan studenten van de UCLL-hogeschool (University Colleges Leuven-Limburg).

‘Ondernemers Zonder Grenzen’ voerde in Senegal een studie uit naar haalbaarheid en implementatie van de organisatie, Halewijn coördineerde die. Deze organisatie is geaccrediteerd door het VN-Desertificatieverdrag en plant bossen aan in de Sahel-regio tegen verwoestijning en tegen de klimaatopwarming.

LinkedIn
Facebook

alle artikels van Halewijn Timmerman