1 december is Wereldaidsdag

Het einde van aids is een gevaarlijke fata morgana

Aleks van Sputto (CC BY-ND 2.0)

 

Op 1 december is het Wereldaidsdag. De strijd tegen hiv en aids wordt terecht beschouwd als een van de meest geslaagde wereldwijde gezondheidscampagnes uit de geschiedenis. Toch mag deze strijd niet slabakken, waarschuwt Sander Spanoghe in deze MO*paper. 

De internationale gemeenschap mag niet op zijn lauweren gaan rusten en denken dat het einde van aids in zicht is. Het blijft een gevaarlijke infectieziekte die we best heel ernstig nemen.

Download hier de volledige MO*paper.     

Over de auteur

Sander Spanoghe is beleidsmedewerker Toegang tot gezondheid in de afdeling Mondiale Uitdagingen van het Vlaams Departement voor Buitenlandse Zaken. In die hoedanigheid volgt hij sinds 2008 actief de bestuursraad van UNAIDS, het Speciale VN-programma voor de strijd tegen hiv en aids. Hij schrijft deze paper enkel in eigen naam. Geen enkel element uit deze paper kan worden toegeschreven aan het Vlaams Departement voor Buitenlandse Zaken of aan de Vlaamse Regering.

Over de MO*papers

MO*papers is een serie analyses die uitgegeven wordt door Wereldmediahuis vzw. Elke paper brengt fundamentele informatie over een tendens die de globaliserende wereld bepaalt. MO*papers worden toegankelijk en diepgaand uitgewerkt. Ze zijn gratis downloadbaar op www.mo.be. Bij het verschijnen van een nieuwe paper wordt een korte aankondiging gestuurd naar iedereen die zijn of haar e-mailadres bezorgt aan mopaper@mo.be (onderwerp: alert)

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2886   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift