Blagoveschensk: Tussen de Russische beer en de Chinese draak

Blagoveschensk: Tussen de Russische beer en de Chinese draak

Hoe zijn de relaties tussen Rusland en China? Geen betere plaats om die vraag te beantwoorden dan Blagoveschensk, een stad pal op de grens tussen de twee wereldmachten. Blagoveschenk ligt aan de ene oever van de Amoer-rivier, aan de andere Oever de Chinese stad Heihe. MO*journalist Kristof Clerix trok in oktober 2011 naar Blagoveschenk en sprak er onder meer met Olga Vasilyeva, professor economie aan de Amoer Staatsuniversiteit.

Lees ook de reportage Rusland en China: de draak is niet langer het kleine broertje en de blog die Kristof bijhield tijdens zijn reis in het oosten van Rusland.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.