Eindeloos moskeedebat in Antwerpen

Eindeloos moskeedebat in Antwerpen

De stad plant een supermoskee onder te brengen in een groot magazijn op de Luchtbal. De moskee zou de tientallen verdoken gebedshuizen en garagemoskeeën in en rond Antwerpen overkoepelen. Vlaams Belang kopstuk Filip De Winter en Meyrem Almaci van Groen! geloven niet in dit initiatief.

Elhassan Radi, Antwerps lid van de Moslimexecutieve en Talal Saïd, lid van de Moslimraad, pleiten voor een of twee grote moskeeën in het centrum van Antwerpen. Filip De Winter laat zich negatief uit. Meyrem Almaci is wel te vinden voor dat idee, maar stelt zich vragen over de uitvoerbaarheid. En wat denkt de Antwerpenaar? Een compromis blijkt ver te zoeken.

© 2011 — StampMedia — Joris Luyckx

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.