Hans Rosling en de magische wasmachine

Hans Rosling and the magic washing machine

Wat was de grootste uitvinding van de industriële revolutie? Volgens Hans Rosling is het de wasmachine. Met verhelderende grafieken toont Rosling hoe economische groei en elektriciteit een saaie wasdag op magische wijze hebben veranderd in een intellectuele dag vol leesplezier. Maar hij laat ook de impact zien van de bevolkingsgroei en de groei van de consumptie op de wereld en op het klimaat.

Hans Rosling is een Zweedse arts en professor Internationale Gezondheid aan het Karolinska Instituut in Stockholm. Hij is een groot promotor van het gebruik en de visualisering van statistieken om wereldproblemen begrijpbaar te maken en oplossingen aan te reiken.

Een in het Nederlands ondertitelde versie van de video vind je hieronder.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.