Millenium docufestival: Burma VJ

BURMA VJ Trailer

Met het risico om gemarteld te worden en de rest van hun leven in de gevangenis te slijten, leven jongeren uit Birma volgens de puurste journalistieke principes, met als doel een continue stroom aan nieuwsberichten naar de buitenwereld te brengen, buiten hun afgesloten land. Niets stopt deze video-journalisten in Birma. Gewapend met een kleine handycam maken ze verslagen in de straten van Rangoon.

Nadat hun materiaal clandestien het land is uitgesmokkeld, komt het via de satelliet terug Birma binnen en wordt alles beschikbaar gesteld aan de internationale media. Het is niet de eerste keer dat de wereld VJ- beelden te zien krijgt, maar dit is de eerste keer dat hun aparte beelden met zorg zijn verzameld. Want alles tesamen, vertellen ze het verhaal veel vollediger.

Een film van Anders Østergaard, te bekijken op het Millenium International Documentary Film Festival in Brussel

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.