Millenium docufestival: Forbidden

Trailer Forbidden “Mamnou” (ممنوع), Directed by: Amal Ramsis

Drie maanden voor de opstand van 25 januari begon regisseuse Amal Ramsis op eigen houtje haar eerste scènes in de straten van Caïro te draaien. Ze moest zich verbergen voor de politie en zocht onderdak bij vrienden of kennissen die we in de film leren kennen terwijl ze gedachten uiten die in het algemeen verboden zijn in Egypte. De film is een bewijs van de situatie vóór de revolutie van 25 januari.

De film staat stil bij de betekenis van het woord “verboden”, een woord dat het dagelijkse leven in Egypte domineert, al blijft het vaak ongedefinieerd en omstreden. Uiteindelijk breekt de revolutie uit op de laatste montagedag van de film en komen de antwoorden op de vele vragen die de film oproept.

Een film van Amal Ramsis, te bekijken op het Millenium International Documentary Film Festival in Brussel.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.