Millenium docufestival: Shooting with Mursi

Aspekty 2010 — Shooting with Mursi

De Mursi zijn een van de meest geïsoleerde stammen in Afrika. De film vertelt hun verhaal, gezien door de ogen van een van de stamleden: Olisarali Olibui, met in de ene hand een kalasjnikov in de andere: een camera. De herdersstam woont in een gebied van Ethiopië zo groot als Wales. De Mursi zijn omringd door potentiële bedreigingen: 14 andere stammen, de voorstellen om van het gebied een Nationaal Park te maken en de komst van een nieuwe weg die steeds meer toeristen brengt.

Shooting with Mursi biedt een fascinerend en soms verontrustend beeld van het dagelijkse leven van een volk waarvan de cultuur, volgens Olisarali, kan verdwijnen.

Een film van Ben Young, te bekijken op het Millenium International Documentary Film Festival in Brussel.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.