Risking it all: Braziliaanse kinderen in kano's

Risking it all — Brazil

De rivieren zijn de kloppende aders van het Amazonebekken, met een aanhoudende eb en vloed van mensen en handel. Binnenschepen zijn dikwijls de enige vorm van transport.

Op de Tajaparu-rivier maken kinderen hun kano’s vast aan de snel voorbijvarende boten in de hoop wat koopwaar te kunnen slijten aan de opvarenden. Hierbij lopen ze het risico te verdrinken of in de schroeven van de boten terecht te komen. Ze kunnen niet lezen of schrijven, maar dragen wel hun steentje bij aan het familiaal inkomen.

Deze video maakt deel uit van Risking it all, een videoreeks van Al Jazeera over mensen overal ter wereld die halsbrekende toeren uithalen om de kost te verdienen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.