Dossier: 
MO*talks - Het nieuwe verzet

Welke toekomst is er voor het middenveld op domeinen als asiel en migratie?

De coronapandemie en de reacties van regeringen daarop (of het gebrek eraan) hebben ons allemaal getroffen. We hebben hoop en perspectief nodig, maar waar vind je die vandaag? Voor het winternummer van MO*magazine trokken we, virtueel of in levenden lijve, naar plaatsen waar hoop groeit in de vorm van verzet, vaak tegen alle verwachtingen in.

Het zijn plaatsen waar mensen niet zwijgen, waar soms de straat wordt bezet om urgent onrecht aan te klagen, maar ook waar mensen subtieler tegen gangbare normen ingaan. Ze doen dat zelden voor zichzelf, vaker voor vrijheden en voordelen waar hun kinderen en kleinkinderen van zullen genieten, als het meezit. We zien vandaag de kiemen van hoop. Maar er is ook de massale uitdaging om straks, wanneer deze pandemie grotendeels achter ons ligt, een nieuwe wereld vorm te geven.

Samen met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren organiseerde MO* op woensdag 9 december 2020 drie gesprekken over de toekomst van het nieuwe verzet. Hier kan je het derde gesprek over de toekomst van het middenveld op politiek gevoelige domeinen als asiel en migratie herbekijken.

Sprekers:

  • Sammy Mahdi, federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie (CD&V)
  • Stijn Oosterlynck, socioloog Universiteit Antwerpen
  • Moderator: Gie Goris, voormalig hoofdredacteur MO*

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3181   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift