Dossier: 
MO*talks - Het nieuwe verzet

Welke toekomst is er voor het middenveld op domeinen als asiel en migratie?

De coronapandemie en de reacties van regeringen daarop (of het gebrek eraan) hebben ons allemaal getroffen. We hebben hoop en perspectief nodig, maar waar vind je die vandaag? Voor het winternummer van MO*magazine trokken we, virtueel of in levenden lijve, naar plaatsen waar hoop groeit in de vorm van verzet, vaak tegen alle verwachtingen in.

Het zijn plaatsen waar mensen niet zwijgen, waar soms de straat wordt bezet om urgent onrecht aan te klagen, maar ook waar mensen subtieler tegen gangbare normen ingaan. Ze doen dat zelden voor zichzelf, vaker voor vrijheden en voordelen waar hun kinderen en kleinkinderen van zullen genieten, als het meezit. We zien vandaag de kiemen van hoop. Maar er is ook de massale uitdaging om straks, wanneer deze pandemie grotendeels achter ons ligt, een nieuwe wereld vorm te geven.

Samen met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren organiseerde MO* op woensdag 9 december 2020 drie gesprekken over de toekomst van het nieuwe verzet. Hier kan je het derde gesprek over de toekomst van het middenveld op politiek gevoelige domeinen als asiel en migratie herbekijken.

Sprekers:

  • Sammy Mahdi, federaal staatssecretaris voor Asiel en Migratie (CD&V)
  • Stijn Oosterlynck, socioloog Universiteit Antwerpen
  • Moderator: Gie Goris, voormalig hoofdredacteur MO*

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.