Wereldvredesindex 2011: 3de jaar op rij minder vrede

2011 Global Peace Index

De Wereldvredesindex wordt berekend op basis van 23 indicatoren, gaande van de militaire uitgaven van een land, de relaties met de buurlanden en het respecteren van mensenrechten. De gegevens worden door het Instituut voor Economie en Vrede verzameld uit verschillende bronnen (Wereldbank, VN, Vredesinstituten, …) en jaarlijks samengebracht in een rangschikking van landen.

De index van 2011 toont een sterke achteruitgang van de vrede in de Arabische landen en een paar onverwachte vooruigangen in andere landen. Voor het derde jaar op rij is de wereld minder vredevol.

Bekijk ook deze handige interactieve kaart van de Wereldvredesindex op de website van The Guardian.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.