Zie wat wij zien: de aidsepidemie is nog niet achter de rug

SEE WHAT WE SEE — AIDS IS NOT OVER YET

Zondag 1 december is het Wereldaidsdag. Tegenwoordig is er in de berichtgeving over aids een positieve stemming en krijgt men al snel de indruk dat de aidsepidemie onder controle is. Zeker in vergelijking met de situatie van 10 jaar geleden. Er zijn inderdaad mooie resultaten geboekt in de strijd tegen de ziekte: er zijn meer mensen in behandeling, de behandelingen zijn eenvoudiger en patiënten die aidsremmers nemen hebben 96 % minder kans om virus over te dragen. Maar de aidsepidemie is verre van over.

De teams van Artsen Zonder Grenzen zien wat de ziekte aanricht op het terrein en willen met de website See what we see tonen hoe de ziekte ook vandaag nog een grote ravage aanricht. Op See what we see vind je onder andere zes korte filmpjes en ook deze documentaire. Hierin komen patiënten en hulpverleners aan het woord, die spreken over de gevolgen van de ziekte en wat er tegen gedaan kan worden. ‘We hebben de kans om de epidemie in te dijken, maar hiervoor moet er blijvend geïnvesteerd worden’, zegt Artsen Zonder Grenzen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.