Honger daalt, 'maar wij adviseren WC-eend’

Dupont sponsort de Global Food Security Index, dus moet er flink geïnvesteerd worden in de agribusiness

De honger in de wereld krimpt snel. Sinds 1990 zijn er 17% minder mensen ondervoed. Maar er moet nog flink geïnvesteerd worden in innovaties, kunstmest en technologie, stelt de door Dupont gesponsorde Global Food Security Index 2014.

Dupont Global food Security Index 2014

Lazen we van de week nog dat het de agribusiness is die de voedselvoorziening in Afrika op het spel zet, meteen zet Dupont, een van ’s werelds grootste agromultinationals de tegenaanval in.

Ja, de Global Food Security Index 2014 (GFSI 2014) presenteert goed nieuws. Het aantal mensen met chronische honger daalde van 868 miljoen tot 842 miljoen het afgelopen jaar. Een daling van bijna 3%.

Benin als topscorer

De index is ontwikkeld door The Economist Intelligence Unit (EIU) en vergelijkt de situatie omtrent voedselzekerheid in 109 landen. Voor 70% van de landen is de voedselzekerheid verbeterd. Onder de vijftien best presterende landen liggen er acht in Afrika bezuiden de Sahara, met Benin als top scorer.

Ondanks de gunstige ontwikkelingen, waarschuwt de GFSI2014 dat voedselonzekerheid een uitdaging blijft. Een stabiele politieke omgeving en minimale corruptie kunnen de voedselzekerheid verbeteren, stelt het rapport terecht.

Verder ademen de aanbevelingen vooral de politieke motivatie van Dupont, de enige sponsor van deze index.

Lees verder op FarmingAfrica.net

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.