Gerry Machen (CC BY-ND 2.0 DEED)
Nieuws

Landen plannen twee keer zoveel steenkool, olie en gas als klimaatakkoord toelaat

Regeringen zijn van plan om in 2030 twee keer zoveel fossiele brandstoffen te produceren als wat het Klimaatakkoord van Parijs toelaat. Dat blijkt uit een VN-onderzoek van 20 grote landen die steenkool, olie en gas produceren.
Håkan Dahlström (CC BY 2.0)
Nieuws

Genoeg grondstoffen om snel 14 miljoen elektrische auto's te bouwen

Een snelle omschakeling naar elektrische auto’s is mogelijk, ook zonder de Russische nikkelvoorraden. Dat staat in een studie van denktank Transport & Environment (T&E). Er zijn genoeg grondstoffen om in de volgende twee jaar wereldwijd 14 miljoen elektrische auto's te produceren.
zug zwang (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Nauwelijks 15 procent van alle kusten nog intact

Amper 15 procent van alle kustgebieden ter wereld is nog intact. Er is dringend nood aan bescherming en herstel, zeggen Australische onderzoekers in het vakblad Conservation Biology.
Peter Prokosch / Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)
Nieuws

Canada en niet China grootste speler in mijnbouw Amazonegebied

Canadese bedrijven investeren het meest in energie- en mijnbouwprojecten in de Amazone. Ze streven hiermee de Chinese bedrijven, die 10 procent van de waterkracht- en mijnbouwsectoren beheren, voorbij. Dit blijkt uit recent gepubliceerde gegevens van de Amerikaanse denktank “Inter-American Dialogue”
Babette Plana / Flickr (CC BY-NC 2.0)
Nieuws

VN-analyse: klimaatplannen landen mijlenver van wat nodig is

De klimaatplannen van alle landen zullen de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met amper 0,5 procent verminderen ten opzichte van 2010, blijkt uit een analyse van de VN. Dat is héél ver verwijderd van de 45 procent die volgens wetenschappers nodig is om de opwarming onder 1,5 graden te houden.
Laurel F (CC BY-SA 2.0)
Nieuws

In inheemse zones overleven meer dieren

In zones die door inheemse gemeenschappen worden beheerd, overleven meer dieren, blijkt uit een grote studie in Australië, Brazilië en Canada. Een cruciale vaststelling, zeggen de onderzoekers, want ‘de huidige niveaus van bescherming zullen onvoldoende zijn om de planetaire uitstervingscrisis te stoppen.’
© Charl Van Rooy (CC0)
Nieuws

Bijna geen ongerepte natuur meer op aarde

Ongeveer 80 procent van de aarde is aangetast door menselijke activiteiten en het grootste deel van de resterende ongerepte natuur is te vinden in slechts vijf landen, constateren onderzoekers van de University of Queensland in Australië.
© Eskinder Debebe / UN Photo
Analyse

Waarom Israël zich terugtrok als kandidaat voor de VN-Veiligheidsraad

Israël, dat met België en Duitsland in de race was om een tijdelijke zetel in de VN-Veiligheidsraad, trok zich begin deze maand terug. Het land is dit jaar zeventig jaar lid van de VN en had nog nooit eerder een zetel in de Raad. Op 8 juni wordt in de Algemene Vergadering van de VN gestemd over de nieuwe leden.
"Water is meer waard dan goud. Neen tegen megamijnbouw"
Wereldblog

Hoe het Canadees-Colombiaans vrijhandelsverdrag het vredesproces verstoort

De zoektocht naar de vrede is een ware beproeving voor Colombia. Na het gemiste vredesreferendum en president Santos die terloops een Nobelprijs voor de Vrede op zijn conto schrijft, beeft de oudste democratie van Latijns-Amerika weer eens op zijn grondvesten. Kind van de rekening: het mijnbouwbeleid van president Santos. Het vredesp ...
United Nations Photo (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Canadese mijnbouwbedrijven bloed aan de handen?

Het Permanent Volkerentribunaal (PPT) heeft in een recent vonnis vijf Canadese mijnbouwbedrijven en de Canadese regering verantwoordelijk gesteld voor mensenrechtenschendingen in Latijns-Amerika. Het pleit nu voor aanscherping van het internationaal recht.
CC Neil and Kathy Carey
Nieuws

Canada laat mijnbouwsector betijen

Canada schuift de verantwoordelijkheid voor misstanden in de mijnbouw in Latijns-Amerika te makkelijk af, vinden organisaties, die deze week hun zaak mochten presenteren voor een mensenrechtentribunaal.  
Pendens Proditor
Nieuws

Iconische monarchvlinder op historisch dieptepunt

Het gaat van kwaad tot erger met de monarchvlinder. De aantallen zijn zo sterk gedaald, dat experts vrezen voor het einde van de wereldberoemde migratie van de vlinder.

Pagina's

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.