© Yung Fierens
Essay

Koreaantje te koop!

Yung Fierens werd illegaal geadopteerd, is adoptie-expert, schrijfster en voorzitster van de belangengroep CAFE. In dit essay geeft ze een unieke inkijk in de praktijk van internationale adoptie.
CC by ISAF Public Affairs
Nieuws

Taliban geselde 334 mensen in half jaar tijd

Sinds de Taliban de plak zwaaien in Afghanistan is het gebruik van lijfstraffen door de autoriteiten drastisch toegenomen. In een rapport roepen de Verenigde Naties de de facto bewindhebbers op om de mensenrechten te respecteren.
© Minka Nijhuis
Reportage

De oorlog in Myanmar woedt ook volop op de schoolbanken

Radeloze ouders, bombardementen en geïmproviseerde leslokalen: door het oorlogsgeweld kunnen miljoenen kinderen in Myanmar niet naar school. In gebieden waar verzetsgroepen de dienst uitmaken, wordt naarstig gewerkt aan een eigen onderwijssysteem. 'Ik droom voortdurend van een vredig land.'
USAID / Pixnio (CC0)
Analyse

Is het nu over en uit voor meisjesonderwijs in Afghanistan?

Tienduizenden schoolmeisjes in Afghanistan mogen dan toch niet terug naar de klas. Beel Afghanen zien dat als een signaal dat de kansen van meisjes ernstig beperkt zullen worden onder de Taliban.
© Lieve Blancquaert
Reportage

Schooltjes in Bangladesh, doekjes voor het bloeden

Kledingmerken die de mond vol hebben van duurzaamheid zetten onder meer in op schooltjes en andere infrastructuur in het Globale Zuiden. Is dat liefdadigheid of het begin van een structurele verandering voor arbeidsters die hun veeleisende job en de zorg voor hun kinderen moeilijk kunnen combineren?
Abigail Thompson / Pixabay (CC0)
Opinie

‘Ik ben tegen interlandelijke adoptie, en dit is waarom’

Studente Danai Deblaere is de dochter van een Indisch adoptiekind. Ze weet daardoor goed hoe moeilijk het is om op te groeien in een witte wereld, waar niemand op je lijkt. De problemen die daardoor ontstaan, kunnen vermeden worden door interlandelijke adoptie te verbieden, schrijft ze.
© Eloisa Lopez
In beeld

Het verborgen gelaat van autoritair populisme in de Filipijnen

Het is een nachtmerrie die je niemand toewenst, zelfs je ergste vijand niet. Je meisje sterft wanneer ze drie maanden is, en zelfs bij de begrafenis mogen je beschermende kledij noch handboeien uit om het lijkje even vast te nemen. Om afscheid te nemen.
Kanishka Afshari/FCO/DFID (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Dubbele discriminatie als je in Afghanistan vrouw bent én een beperking hebt

In ongeveer een op de vijf Afghaanse gezinnen heeft iemand een beperking, schat Human Rights Watch in. Heb je een beperking en ben je dan ook nog een vrouw, dan heb je in Afghanistan dubbele pech. Want er zijn wel wetten die gelijke rechten moeten garanderen, maar die worden niet voldoende toegepast.
EPO
Analyse

Het rode kapitalisme van de industriële tomaat

Iedereen die een fles ketchup of een blik gepelde tomaten koopt, denkt dat het voornaamste ingrediënt een tomaat is die in weinig of niets verschilt van de verse tomaat in de groenteafdeling. Fout, concludeert auteur Jean-Baptiste Malet. Hij volgde de weg van onze industriële tomaat en schreef er een boek over.
CC0
#WijZijnHier

Plots was er vreugde bij het horen van vader en moeder, een lichtpuntje in een aangrijpend verhaal

Negen jaar was de jongen, toen Wereldblogger Denise hem leerde kennen. Op zijn achtste met zijn familie uit Afghanistan gevlucht en onderweg kwijt geraakt. Als alles goed gaat, zal hij zijn vader, moeder, broers en zusje terugzien tegen dat hij twaalf is, na vier jaar van gemis, onzekerheid en radeloosheid. 
(c) GUE/NGL
Nieuws

Waarom werkt België Afghaanse pleegkinderen tegen?

Je bent jong, een Afghaans pleegkind en je wil in België wonen. Maar omdat je meerderjarig bent, stopt de Belgische staat met je te beschermen.
© Michael Rhebergen
Reportage

6 op 10 meisjes in Bangladesh trouwen voor hun 18de. En het land zet nog een stap achteruit.

Volgens UNICEF worden in Bangladesh nog steeds zes op de tien meisjes voor hun achttiende levensjaar uitgehuwelijkt en meer dan een vijfde voor hun vijftiende. Met alle gevolgen van dien.

Pagina's

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.