Bomaanval doodt broers in Gaza-stad

Een onbemand Israëlisch vliegtuig doodde woensdagavond twee Palestijnse broers net buiten het centrum van Gaza-stad. Wereldbloggers Inge Neefs en Tilde De Wandel waren getuige van deze aanslag.

De bom penetreerde de bodem tot op een tiental centimeter diepte en veroorzaakte een krachtige explosie. Bij de inslag splijtte de auto in twee en lande het achtersteven tien meter verderop.

De aanval gebeurde bij zonsondergang, op de tweede avond van het Offerfeest, in een druk deel van de stad. De twee slachtoffers werden in het Al Shifa ziekenhuis geïdentificeerd als Muhammad Yassin en zijn broer Islam Yassin. Muhammad was reeds dood bij aankomst in het ziekenhuis, terwijl Islam enkele uren later overleed op de spoedafdeling. Diverse omstaanders werden tevens verwond door de explosie.

Een woordvoerder van het Israëlisch leger bevestigde de moordaanslag. Mohammad Yassin zou lid zijn van een kleinschalige gewapende verzetsbeweging “Army of Islam” en zou een aanslag beramen op Israëli’s in de Sinaï in Egypte. Twee weken geleden werd Mohammad Al Nimnim, lid van dezelfde verzetsbeweging, in gelijkaardige omstandigheden dodelijk getroffen door een Israëlische bom.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.