Bomaanval doodt broers in Gaza-stad

Nieuws

Bomaanval doodt broers in Gaza-stad

Bomaanval doodt broers in Gaza-stad
Bomaanval doodt broers in Gaza-stad

18 november 2010

Een onbemand Israëlisch vliegtuig doodde woensdagavond twee Palestijnse broers net buiten het centrum van Gaza-stad. Wereldbloggers Inge Neefs en Tilde De Wandel waren getuige van deze aanslag.

De bom penetreerde de bodem tot op een tiental centimeter diepte en veroorzaakte een krachtige explosie. Bij de inslag splijtte de auto in twee en lande het achtersteven tien meter verderop.

De aanval gebeurde bij zonsondergang, op de tweede avond van het Offerfeest, in een druk deel van de stad. De twee slachtoffers werden in het Al Shifa ziekenhuis geïdentificeerd als Muhammad Yassin en zijn broer Islam Yassin. Muhammad was reeds dood bij aankomst in het ziekenhuis, terwijl Islam enkele uren later overleed op de spoedafdeling. Diverse omstaanders werden tevens verwond door de explosie.

Een woordvoerder van het Israëlisch leger bevestigde de moordaanslag. Mohammad Yassin zou lid zijn van een kleinschalige gewapende verzetsbeweging “Army of Islam” en zou een aanslag beramen op Israëli’s in de Sinaï in Egypte. Twee weken geleden werd Mohammad Al Nimnim, lid van dezelfde verzetsbeweging, in gelijkaardige omstandigheden dodelijk getroffen door een Israëlische bom.