Centraal- en Oost-Afrika
Elien
Spillebeen
MO*redactie

Elien is journaliste en documentairemaakster. Met Backup Butembo (2014) bracht ze het verhaal van een groep moedige inwoners van een stad in het conflictgebied Oost-Congo. Deze film won meerdere prijzen, waaronder een LAMA voor Best Documentary op de Los Angeles Movie Awards. Met Beni Files (2017) richtte ze een online monument op voor de slachtoffers van een reeks vergeten bloedbaden in Noord-Kivu. Beni Files bestond uit een webdocumentaire, een tv-reportage (Vranckx, Canvas), een online monument en een expo waarmee de slachtoffers opnieuw een gezicht krijgen.

Als freelance journalist en regisseur brengt Elien ook reportages en documentaires over verschillende maatschappelijke en internationale thema’s (migratie, klimaat, gender).

Tegelijkertijd richtte ze ook de organisatie Mama Kivu op. Voor haar vrijwillige inzet om de stem van vrouwen uit conflictgebied meer weerklank te geven ontving ze in 2014 in de senaat de titel van vredesvrouw, een titel uitgereikt door de Nederlandstalige en Franstalige vrouwenraad.

Elien studeerde Internationale Politiek in Gent en Aix-en-Provence en specialiseerde zich in Sub-Saharaans Afrika. 

Als lid van de redactie van MO* volgt ze de ontwikkelingen in Centraal- en Oost-Afrika.

Contact: elien.spillebeen@mo.be

alle artikels van Elien Spillebeen

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.