Congo in de schijnwerpers op Esperanzah!

Congo in de schijnwerpers op Esperanzah!

Van vrijdag 6 tot zondag 8 augustus kunnen muziekliefhebbers terecht in de abdij van Floreffe voor het wereldmuziekfestival Esperanzah!. Dit jaar is er extra aandacht voor Congo.

Op het festival kunnen bezoekers muziek uit alle continenten ontdekken. Afrika staat in de schijnwerpers met optredens van onder meer drie Congolese groepen.
De groep Staff Benda Bilili is afkomstig uit Kinshasa en bestaat uit ongelofelijke muzikanten op zelf gefabriceerde mobilettes. Benda Bilili betekent ‘kijk verder dan het uiterlijk’ of letterlijk ‘waardeer hetgeen zich in de schaduw bevindt’. Deze levenskunstenaars zijn erin geslaagd het onmogelijke te bereiken enkel en alleen danzij hun talent en ongebreideld enthousiasme.
Baloji, de Congolese Belg, is terug, vastberadener dan ooit en met een nieuw album dat bruist van de energie. Op ‘Kinshasa Succursal’ vinden we  nummers die gaan van traditionele Congolese rumba naar Nigeriaanse afro-funk.
Staff des Leaders tenslotte zal te zien zijn op het podium Côté Souk. Met hun onweerstaanbare soukous ritmes en Congolese rumba zullen ze het festival zeker in beweging krijgen.

Tickets voor het festival zijn te koop via de website www.esperanzah.be of in de gebruikelijke voorverkooppunten en in de winkels van Night&Day Presse.