De grootste dansvloer van Vlaanderen

De grootste dansvloer van Vlaanderen

04 augustus 2008

Dit jaar sluit Brugge het zomerse stadsfestival Klinkers opnieuw af met Benenwerk - Ballroom Brugeoise. Met elf stemmige pleintjes en binnenlocaties waarop dj's, live bands en dansscholen de meest uiteenlopende vormen van dansmuziek presenteren, wordt Brugge voor de zevende keer de grootste dansvloer van Vlaanderen.

Brugge wordt zo opnieuw een stad van vele dansbare muziekjes: een zwoele tango als voorwendsel tot een passionele omstrengeling met een bekoorlijk medemens? Een hitsig repetitieve dancebeat als drugvrije trip richting aards paradijs? Esthetisch verantwoorde lindy hop als excursie naar lang vervlogen sentiment? Iedereen maakt deze BALLROOM BRUGEOISE nog steeds tot de zijne!

Niet te missen dit jaar:

  • Benenwerk 2008 wordt om 20u officieel en feestelijk op gang getrokken op de Burg door La Guardia Flamenca. Later die avond laat ook de majorettenfanfare Vooruit Met De Kuit van zich horen. Feest!

  • Le Bal Stage alwaar La Premiata Orchestra di Ballo zijn titel van zelfverklaard ‘beste balorkest ter wereld’ op het spel zet tijdens een avondvullende dansmarathon tegen de groep Le Bal des Tire-Laine 2.

  • Met Hip Hop Smiles presenteren we op de Streetdance Stage een eigentijdse dans- en theaterproductie die zijn spotlights richt op de hiphopcultuur in al haar facetten: breakdance, graffiti, turntablism en mc’ing.„,