Festival op zonne-energie in Gent

Festival op zonne-energie in Gent

Festival op zonne-energie in Gent
Festival op zonne-energie in Gent

JB

29 juli 2010

Op zaterdag 28 augustus wordt in het Gentse Keizerpark Fiesta Solar georganiseerd, een uniek festival dat volledig op zonne-energie zal werken.

Zowel de licht- en geluidsinstallatie van het podium als de bar zullen volledig op groene stroom draaien. Dat gebeurt door een speciaal ontwikkeld zonne-energiesysteem dat door een zonnepanelenfabrikant werd ontwikkeld. Fiesta Solar is hiermee het eerste festival dat zowel voor het podium als voor de bar op 100% groene energie zal werken.
Het festival brengt een variatie van dansbare feestmuziek. Volgende live-acts staan geprogrammeerd: Pura Vida (reggae), Merdan Taplak Orchestar (balkan), Manana me Chanto (cumbia, ska), Maguare (cumbia), Fanfare Kimbanguiste (Congolese fanfare) en Monkey Business (gipsy). Daarnaast zijn er ook dj-sets van Sioen & Smagghe, Tetas Y Trompetas, Fallus en The Rudy’s.
Fiesta Solar is een initiatief van de Solar Zonder Grenzen. Deze ngo plaatst zonnepanelen voor ziekenhuizen en scholen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika in dorpen waar geen of zeer gebrekkige elektriciteit aanwezig is.  De opbrengst van het festival gaat integraal naar deze ontwikkelingsprojecten.
Het festival start om 12u. Tickets kosten 8 euro in voorverkoop en zijn te verkrijgen via FNAC en in de Gentse cafés Fabula Rasa en Curieuze Neuze. Meer info op www.fiestasolar.be