Gemeente Brecht voor één dag Braziliaans

Gemeente Brecht voor één dag Braziliaans

Gemeente Brecht voor één dag Braziliaans
Gemeente Brecht voor één dag Braziliaans

26 juni 2009

Op zaterdag 4 juli 2009 worden in Brecht voor de tweede maal de Braziliaanse Feesten/festival do brasil georganiseerd.

De eerste editie, die vorig jaar plaatsvond, trok zo’n 1700 bezoekers. Dit jaar worden zo’n 3000 mensen verwacht. Tijdens dit zomerfestival kan men niet alleen kennis maken met de Braziliaanse muziek en dans, maar ook met de typische Braziliaanse keuken. Nieuw dit jaar zijn de kinderanimatie, workshops en talrijke demonstraties (djembé batucada, samba, capoeira).
De Braziliaanse Feesten zijn vorig jaar ontstaan nadat enkele vrienden, die allen een specifieke link met Brazilië hebben, beslisten om de Braziliaanse dans- en feestcultuur een specifiek podium te geven. De eerste editie werd een onverhoopt succes: ruim 1700 mensen woonden het festival bij. Zij genoten met volle teugen van de lekkere cocktails en de unieke Braziliaanse sfeer.
Dit jaar breidt de organisatie de formule van vorig jaar uit met workshops en kinderanimatie. Daarom gaat het festival reeds om 12u ’s middags van start. Via workshops en demonstraties (djembé batucada, samba, capoeira) wordt de sfeer opgevoerd zodat ’s avonds het grote feest kan losbarsten.
De organisatoren hebben op muzikaal vlak andermaal gezorgd voor topkwaliteit: heel wat talentrijke Braziliaanse groepen zullen hun opwachting maken in Brecht. De percussiegroep Batuqueria, die vorig jaar het terrein op z’n grondvesten deed daveren, is trouwens opnieuw van de partij. Umma Brasileira, een rijzende ster aan het Braziliaans-Brusselse firmament, en Nossa Levada & AlexXandó uit Duitsland zullen de typische muziek van Salvador da Bahia op de festivalgangers loslaten. Philip Cortez, Motivo de Alegria, Junior e Rogério, Sergio e Xuxa vervolledigen de line-up.
Tijdens de Braziliaanse Feesten kunnen de bezoekers ook genieten van de typische Braziliaanse keuken. De menukaart wordt uitgebreid met lekkere specialiteiten en de liefhebbers van caipirinha en mojito kunnen terecht bij twee grote cocktailbars.
Het muziekfestival de Braziliaanse Feesten/festival do brasil wordt georganiseerd door vzw BELezaBRASIL en heeft als doel de festivalbezoekers kennis te laten maken met de Braziliaanse cultuur.
Het festivalterrein is gelegen aan de Papbosstraat te Brecht, vlakbij het nieuwe treinstation Noorderkempen. Tickets in voorverkoop € 10, aan de kassa € 15. Kinderen < 12 jaar gratis.
Info: www.braziliaansefeesten.be - www.festivaldobrasil.be