Gratis mondiaal festival in domein Tivoli

Gratis mondiaal festival in domein Tivoli

Gratis mondiaal festival in domein Tivoli
Gratis mondiaal festival in domein Tivoli

14 mei 2008

Mechelen organiseert op zondag 29 juni de vijftiende editie van het Ottertrotterfestival, een gratis mondiaal festival. Het festival zette in 1994 de eerste keer haar podiums. Ondertussen tellen de weiden van het domein Tivoli duizenden voeten.

Elke laatste zondag van juni ligt er een grote dansvloer tussen de bomen op het domein Tivoli. Dit jaar zie je ondermeer Ana Ramon, Zij kwamen uit het zuiden, Gori Ka Dance Orchestra, Kasba, Banda Tropical en Sonbacan aan het werk. Tijdens de podiumwissels maken de Fanfakids, Radwan en Bahia de Todos os Ritmos hun opwachting.
Op de wereldculturenmarkt kan je shoppen in de vele winkeltjes met een kleurrijk en origineel aanbod van typische producten en zuiderse drankjes en hapjes. Ondertussen ontmoet je tal van menslievende organisaties die informatie geven over landen, volkeren en culturen bij ons of ver weg.
In het fantastisch decor van de Marokkaanse berbertent kan je rustig verpozen middenin de drukte van het festival met de lekkerste muntthee en de heerlijkste gebakjes. Het festival stelt dit jaar ook heldenmoed, angstreflexen en creativiteit van de festivalgangers op de proef. De ‘weide wereld’ -naast het festivalterrein- wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een gevarenzone.

Praktische informatie
Plaats: Domein Tivoli – Antwerpsesteenweg 94 – 2800 Mechelen
Info: tel. 015/20 66 84 – fax. 015/26 28 49 – email: tivoli@mechelen.bewww.ottertrotterfestival.be of www.mechelen.be/tivoli
Openingsuren: vanaf 12 uur tot 24 uur
Toegang: gratis
Bereikbaar:
- met de auto: via E19 (Antwerpen-Brussel) – Mechelen Noord (richting St.Kat.Waver) – 1ste lichten rechtsaf (Antwerpsesteenweg)
- met het openbaar vervoer: (vanuit centraal station) lijnbus 5, 7 of 500
- gratis bewaakte fietsenstalling in het park (naast speeltuin)
- gratis autoparking (Antwerpsesteenweg – firma Pauwels Trafo)