Israël, een land met twee gezichten?

Blog

Israël, een land met twee gezichten?

Ontbijt in de jeugdherberg "Yitzhak Rabin", samen met een 50-tal soldaten. Stoere mannen die naar het ontbijtbuffet stappen met hun geweer losjes over de schouder ... Het is 1 zijde van mijn introductieweek in Israel, voor onze observatiemissie start.

Aan de andere zijde zie ik ook veel “mooie” dingen : - Een cultureel rijke stad. - Een stad waar mensen van vele gelovige gezindheden naast elkaar lopen. - Een stad waar de gewone mensen zich in de jeugherberg komen uitleven in mooie dansen en muziek. Overal vind ik aangename gesprekspartners.
—> Ik ervaar vele aspecten van de israelische cultuur, die mij heel positief zouden kunnen stemmen. Toch blijft in mijn achterhoofd de gedachte leven aan de minder mooie realiteit van de Palestijnen. Daar hoop ik verder op deze reis meer over te leren ….